Halmstad slottsspel

sommaren 2021 deltog Kulturfrämjandet i storsatsning på Halmstad slott! Det blev en publiksucce med slutsålda föreställningar.
premiär 1 juli – spelades till 11 juli
Tänk att få kliva in genom valvet till Halmstad slott och hamna år 1619! 

– Det blir som att kliva rakt in en film! Så säger regissören Ika Nord. Besökaren kommer attomslutas av historien och med alla sinnen få uppleva hur det var att leva på 1600-talet. Men det är långt ifrån en lektion! Vi vill berätta med humor och värme om dem som levde här före oss. Det blir sång, dans, musik och teater och en stor stjärnförstärkt ensemble. 

Hur kommer det att se ut?

Jo, när man kliver in genom valvet till borggården möts man av en annan tid och korta scener som berättar om livet och människorna. Som åskådare sitter man inte stilla som ofta annars på teater, utan får fritt ströva omkring. Självklart finns även sittplatser för den som behöver vila eller föredrar att bara sitta och ta in atmosfären. 

Första akten är 45 minuter lång och en parad leder publiken ut till pausen på Kajplan mot Nissan. Här finns en marknad med lokala smaker och under pausen kan man köpa med sig något till den andra aktens picknick-konsert!

Vi har nämligen den stora glädjen att få öppna upp grindarna och bjuda in publiken till den vackra slottsträdgården! Här kommer den stjärnförstärkta ensemblen att framföra iscensatta fantasier om 1600-talets kungligheter och händelser. Inte så mycket teater utan mera show! Det kommer att bli roligt, spännande och vackert!

Utöver aftonföreställningarna kommer på eftermiddagarna Obanteatern att spela sin föreställning Styra och Ställa för barn och familj. En komisk fantasi om det historiska mötet mellan den svenske och den danske kungen på Halmstad slott år 1619.

Kort sagt är Halmstad Slottsspel 2021 är en historisk upplevelse för hela familjen!
Halmstad år 1619 – Tur Och Retur!
Läs mer om föreställningen på deras hemsida
www.halmstadslottsspel.se

Nedan ser ni skisser av kostymdesigner Magdalena Stenbeck.